Tabulaland on suomalainen populaari- ja alakulttuurisuuntautunut kuvataiteen verkkokauppa.


Mitä?

Tabulaland on suomalainen kuvataiteen verkkogalleria, jonka näyttelyt helposti lähestyttäviä ja jonka kautta teoksia on mukava ostaa. Ryhmänäyttelymme tuovat esiin sekä marginaalista ponnistavia kotimaisia kuvataiteilijoita että nimekkäämpiä tekijöitä. Valikoimamme kattaa myös sarjakuvaoriginaaleja, urbaania taidetta ja tatuointitaiteilijoiden maalauksia.

Miksi?

Haluamme täyttää tyhjät seinät uudella ja kiinnostavalla taiteella, joka vielä odottaa löytäjäänsä. Myymme taidetta, jota haluaisimme itsekin ostaa: omaperäistä ja tuoretta, outoa ja hauskaa. Sellaista, joka tuo arkeen särmää ja jolla kelpaa koristaa kotinsa.

Kenelle?

Haluamme tehdä taiteen hankkimisesta mahdollisimman vaivatonta. Miksei kuvataiteen ostaminen voisi olla yhtä helppoa kuin vaikkapa musiikin? Tabulaland tuo originaaliteokset kaikkien visuaalisesta kulttuurista, sisustamisesta ja taiteesta kiinnostuneiden ulottuville.

Taide on myös mitä mainoin lahja: persoonallinen ja kestävä. Verkkokaupasta on helppo valita sopiva teos kaukanakin asuvalle ystävälle tai sukulaiselle. Toisaalta hankkimalla lahjakortin ei tarvitse epäröidä saajan mieltymysten suhteen, vaan hän voi valita teoksen itse. Tabulalandista löytyy jokaiselle jotakin.

Mitä taiteilijat saavat?

Tabulaland tarjoaa taiteilijalle riskittömän tavan myydä teoksiaan maailmanlaajuisesti. Asetamme teokset esille ja hoidamme myynnin, markkinoinnin ja tiedottamisen, jolloin taiteilija voi keskittyä taiteen tekemiseen. Tabulaland välittää teoksia kuten mikä tahansa galleria sillä erotuksella, että emme laskuta teosten esillä pitämisestä.

Verkkogalleria antaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä töitään kattavasti. Vaihtuvat näyttelymme lisäävät näkyvyyttä ja mukaan mahtuu erilaisia teemoja, retrospektiivejä, mininäyttelyitä ja kampanjoita. Järjestämme satunnaisesti myös pop up -näyttelyitä.

Miten Tabulaland eroaa muista verkkogallerioista?

Tabulaland myy pääasiassa originaaliteoksia, ei printtejä. Taitelijat ja teokset on valittu huolella vastaamaan gallerian linjaa.

Julkaisemme myös toimitettua sisältöä: haastatteluja ja taiteilijaesittelyitä, ajankohtaisia nostoja kulttuurikentältä, tarinoita ja kuvia työhuoneilta. Näyttelyitä ja teoksia voi kommentoida ja taiteilijoille lähettää terveisiä ja kysymyksiä.

Millaista taidetta myymme?

Valikoimissamme on maalauksia, piirustuksia, valokuvavedoksia, kollaaseja. Taidetta, joka sopii seinällesi.

Emme ole genrerajoittuneita. Valikoimme mukaan kaikkea missä on särmää tai omaleimaisuutta. Taide voi flirttailla populaarikulttuurin kanssa ja ottaa vaikutteita graffiteista, tatuoinneista tai muodista. Se voi olla villiä, outoa, siirappisen söpöä tai raa’an eroottista.

Ketkä ovat gallerian takana?

Tabulalandin ovat perustaneet kuvittaja, galleristi Aiju Salminen ja tuottaja Saara Konttinen. Olemme työskennelleet kulttuuri- ja taidekentällä pitkään ja verkostomme kattaa Suomen tämän hetken ja tulevaisuuden kiinnostavimmat tekijät. Haluamme tuoda oman suosikkitaiteemme suuren yleisön ulottuville.

Gallerian perustamiseen on myönnetty AVEK:n CreaDemo avustusta.

Seuraa meitä